04 октомври 2018    20:00 - 21:15    ул. Елисавета Багряна 14, офис 2

Здравейте, приятели!
В йога се работи както с движения, дихателни практики, релаксация и медитация, така и със звук. Звуците, които се използват, са такива, които въздействат върху съзнанието ни благотворно и се наричат МАНТРИ. Такава мантра е и ОМ, с която започваме всяко занимание, за да ни помогне да обърнем фокуса си навътре. Разбира се, има и по-дълги мантри от ОМ. Те се пеят и повтарят от група хора с музикален съповод и това пеене се нарича КИРТАН. Мантрите се повтарят, защото това помага на ума да утихне. Ритъмът, който се създава, въвежда в медитативно състояние.

В практиките пеем заедно древни мантри – някои са по-бавни и медитативни, други са по-бързи. Въздействието е на няколко нива – от една страна мантрите повлияват ума и тялото, от друга ни освобождават от потиснати емоции. Само по себе си пеенето е като дихателна практика, тъй като, докато пеем, забавяме ритъма на дишане и започваме да дишаме по-дълбоко и естествено.

В текстовете присъстват различни имена на божества от индуизма (и не само), като всяко има своите характеристики (едни са щедри, други са съзидателни и т.н.) Те са свързани с архетипите в подсъзнанието ни.

В уъркшопа сме включили:
– Упражнения за загряване и разпяване на гласа
– Дихателни практики, подпомагащи пеенето
– Пеене на мантри и киртани

Ето клипчета от няколко киртан практики, които сме водили:
https://www.youtube.com/watch?v=HAiSpXOzS7M
https://www.youtube.com/watch?v=4WxTXieJLM8
https://www.youtube.com/watch?v=s616bCCW5IAа
https://www.youtube.com/watch?v=Hq50aratHEI
Заниманието ще се проведе на 04.10.2018 г. от 20:00 до 21:15 часа
Цена: 12 лв.
Записването е задължително. Можете да се запишете чрез формата отдолу или по телефон – 0885 272 006 и имейл – unyogastudio@gmial.com
За водещите Нина и Юлиан:
– Нина обича музиката, отктакто се помни. Обича да пее киртани и да практикува йога на звука.
Обогатява се, като посещава семинари, свързани с проява на гласа, шаманско пеене, йога и звук и пр.
Водила е множество мантра и киртан уъркшопове заедно с Юлиан в България и чужбина.
– Юлиан е наследил е любовта към музиката от семейство си. Да свири на китара го е научил баща му. Обогатява музикалните си познания освен чрез лична практика, с помощта на семинари за проява на гласа, за йога на звука, интересува се от нада и мантра йога. Заедно с Нина е провел множество Мантра и Киртан уъркшопове в различни градове в България и чужбина.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА ТОВА СЪБИТИЕ

Резервациите за това събитие са затворени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *