08 октомври 2020 - 29 октомври 2020    19:30 - 21:00

Каня ви на курс в четири части, посветен на работа със Страх, Тъга, Гняв + Удоволствие/Радост. Включвам и последните, защото за мнозина изпитването и изразяването на положителни емоции представлява трудност, не по-малка от преживяването на страх, гняв и тъга. 

Еволюционната роля на всяка от емоциите (особено на тези, които определяме като негативни) е положителна. Страхът например съществува, за да ни предпазва от опасности, мобилизира силите ни, за да действаме в критични ситуации. Факт е обаче, че рядко използваме емоциите си единствено според еволюционното им предназначение. Най-често удължаваме времетраенето им, превръщаме ги в нагласа, дори в характер („страхлив човек“, „тъжен човек“ и пр.)

На първото занимание ще научим повече за разновидностите на страха, за местообиталището на тази емоция в тялото ни. С оглед на сприятеляването ни със страха и овладяването му, ще практикуваме интересни техники от Емоционалната интелигентност и Меридианната терапия, ще си направим групова меридианна сесия и медитация.

На второто занимание ще почетем енергията на тъгата. Ако усещате, че централният ви наклон е в посока тъжно, ако понякога твърде дълго се задържате в тъжното, ако не си позволявате да сте на тъжно, ако потискате тъгата, ще имате възможност да разберете по-добре тази специална емоция и да тренирате начини за приемането и преобразяването й. Очаква ви запознаване с природата на тъгата, с това кои са разновидностите й, припомняне на езика, на който тя говори чрез тялото и къде се намира в него, индивидуална и партньорска работа с тъгата, както и медитация, посветена на интегрирането й.

Третото занимание ще посветим на гнева. Ако давате израз на гнева си, или ако го потискате, ако му давате израз, но не през грижата за себе си и другите, ако излизате от гнева лесно, или поддържате дълго всепоглъщащия му огън, ако вярвате, че е важно да вентилирате тази емоция, ако търсите начини да се сприятелите с гнева и да го преобразите в градивна сила, значи сте на правилното място. Гневът е една от универсалните емоции и както всяка от тях, има своята еволюционна роля и право на съществуване. Смята се, че тя е най-трудната емоция. Ще разгледаме предназначението на гнева като една от универсалните емоции, ще потърсим мястото й в тялото, ще се запознаете с нейните изразни средства, с това, което я събужда за живот. Ще узнаете какви са разновидностите на гнева и как да ги разпознавате у себе си и другите.

Четвъртото занимание ще затвори емоционалния цикъл с Удоволствието/Радостта. Позволяваме ли си да изпитваме радост и удовлоствие, или се чувстваме виновни, нелоялни, незаслужаващи, ако си го позволим? Къде се намира радостта в тялото и какви са начините да я поканим и утвърдим в себе си?  

 

Заповядайте на курса Емоционална алхимия, за да работите с емоциите в подкрепящата групова атмосфера.

Очакват ви почти изцяло практически срещи, идеята ми за които е, да ви донесат съответната практическа полза и да ви предложат инструменти за работа. Вярвам също, че ще ви бъде интересно 🙂

Кога:  четири четвъртъка – 8.10., 15.10., 22.10., 29.10.2020 г., от 19:30 до 21:00 ч

Цена:  120 лв.

Предварителното записване е задължително. Можете да заявите присъствие по имейл – ninakoseva17@gmail.com или на телефон 0885 272 006, както и да се запишете във формата отдолу.

За водещата: Нина Косева – Ицовска 

Вижте фейсбук страницата ми ТУК


ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА ТОВА СЪБИТИЕ

120,00 лв.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *